sobota 4. května 2013

Moje vaření

Kdo mě dobře zná, ten ví, že vařit neumím. Teda…oproti období na ZŠ, kdy jsem uměla uvařit akorát těstoviny, jsem i v ČR udělala velké pokroky. Každopádně nikdy jsem nevařila nic moc složitého. Od té doby, co jsem na NZ jsem však své kulinářské schopnosti celkem zlepšila. Existuje pro to hned několik důvodů:

1) nic jiného mi nezbývalo – restaurace jsou tu drahé, menza (kromě té „mé“ Hare Krisna se stále stejným menu) jakbysmet
2) zastesklo se mi po české kuchyni
3) na vaření tu mám čas a energii (nechodím domů za tmy, jak je tomu většinou v Praze)
4) když jsem u plotny, je mi teplo
5) vaření lidi stmeluje

Zatím jsem tu vařila/smažila/pekla např. tyto pokrmy: vločkové karbanátky, zapečené brambory se zeleninou a sýrem, drobenkový koláč s meruňkami, jablečný koláč, skořicovo-jablečné muffiny, bramborovou kaši, pečenou dýni, pečené brambory, palačinky, květákový mozeček, brokolicové placičky, čočku s volským okem, kuřecí maso s rýží, pizzu, rizoto.

Se spolubydlící Norah jsem také připravovala máslové cookies (sušenky). Se spolubydlící Cathy jsme dělaly zapečené těstoviny s kuřecím masem a brokolicí. Se spolubydlící Catherine jsme pekly kakaové cupcakes s krémovou polevou. S Markétou a Lídou jsme tvořily palačinkový dort s nutellou a banány. S Markétou jsme se vyblbly na bramborákách a štrůdlu.  

Žádné komentáře:

Okomentovat